Obavijest građanima za odvoz otpada od 1.1.2022.

Komunalno društvo Brinje d.o.o

53260 Brinje,Frankopanska 62B

Tel: 053/700- 309,mob:099/2805-370

E-mail: komunalno.brinje@gmail.com, komunalno@brinje.tcloud.hr

Poštovani korisnici naših usluga zbrinjavanja otpada obavještavamo Vas da  prema novom zakonu o gospodarenju otpadom ( NN 84/2021 )  imamo samo dvije kategorije naših korisnika i to : korisnik kućanstvo i korisnik koji nije kućanstvo

• Korisnik kućanstvo ( spadaju  vlasnik stana, kuće ili nekretnine za odmor)
  • Korisnik koji nije kućanstvo ( privreda , pravne osobe )

Obvezna minimalna javna usluga jedinstvena je za kategoriju korisnika kućanstvo bez obzira imali kantu od 80 litara,120 litara ili 240 litara na svom kućnom pragu a isto tako u kategoriji korisnika koja nije kućanstvo obvezna minimalna javna usluga je ista bez obzira koju kantu odnosno spremnik posjedovali..

Svi korisnici unutar razvrstanih  kategorija će plaćati istu obveznu minimalnu javnu uslugu-paušal (do sada su jednočlana i kuće za odmor plaćale pola cijene paušala a od sada će plaćati punu cijenu paušala .Do kraja 2021 godine zakon je bio da plaćaju po zaduženom spremniku a od 2022 godine plaćaju svi jednaki fiksni dio  bez obzira na veličinu kante ) a varijabilni dio  i dalje plaćaju po predanoj količini kroz mjesec dana.

Ovom obavijesti  Vam skrećemo pozornost na značaj odvajanja otpada jer od 01.02.2022 godine jedan tjedan vozimo plastiku a jedan tjedan papir te dva tjedna miješani komunalni otpad.

Miješani komunalni otpad je prljavi otpad i vozit će se dva puta mjesečno odnosno svaki drugi tjedan.

Korisnici koji predaju 4 puta mjesečno  i imaju potrebu za pražnjenjem miješanog komunalnog otpada moći će se javiti u upravu poduzeća i srijedom ćemo im osigurati odvoz kada  nije redovni tjedan za zbrinjavanje zelene kante tj. miješanog komunalnog otpada.

Po cijelom terenu smo podijelili žute i plave kante odnosno spremnike

ŽUTI KONTEJNER  je za plastiku te će te u spremnik moći odlagati plastična ambalaža:

Poliuretanske(plastične ) vrećice,razne folije,destilirane vode,razne boce od sredstava za čišćenje i pranje,boce od šampona,regeneratora,kozmetike,prehrambenih proizvoda

Plastične čaše,boce i posude od jogurta , sira,sladoleda, boce za osvježavajuće napitke,plastični čepovi,plastični tanjuri,plastični pribor za jelo ALI SVE MORA BITI ČISTO .

STROGO ZABRANJENO: u spremnik za plastiku NIJE DOPUŠTENO odlaganje plastične ambalaže koja je onečišćena opasnim tvarima (motornim uljem,antifrizom,raznim kiselinama i lužinama i slično).

PLAVI KONTEJNER za papir i karton  te u spremnik moći će se odlagati:

Novine,časopisi,prospekti,katalozi,bilježnice,knjige,telefonski imenik,slikovnice,pisaći i kompjuterski papir,pisma,uredske tiskovine,papirnate vrećice,mape,kartonske fascikle, kartonske kutije ( bez trake,plastike,stiropora i dr)

U prilogu obavijesti šaljemo Vam plan odvoza otpada za 2022 godinu kojeg strogo čuvajte kako bi se mogli lakše snaći i da u svakom trenutku znate kada Vam ide koji otpad.

Uprava Poduzeća

Raspored odvoza otpada 2022