Priopćenje Komunalnog društva Brinje

Komunalno društvo Brinje ovim putem želi se osvrnuti na košnju groblja a koja je kako vidimo sporna našim korisnicima.

Na području općine Brinje imamo 13 groblja u redovitom održavanju plus 3 prema potrebi.

Pod održavanjem groblja podrazumijeva se: košnja trave unutar groblja oko grobnih mjesta, odvoz otpada sa groblja, postavljanje tipskih posuda za otpad na prostoru groblja, plaćanje naknade za troškove električne energije, plaćanje naknade za utrošenu vodu i zbrinjavanje otpada, održavanje mrtvačnica i slično. Ove godine pristupili smo izradi ortofoto snimaka visoke razlučivosti i ažuriranju planova groblja. Ovo navodimo za one koji se pitaju šta to oni plaćaju.

Postoji plan košnje, koji je jasno podložan utjecajima kao što su vremenske prilike, ukopi ili ljudski čimbenik odnosno radna snaga. Kako i sami znate nekoliko smo puta oglašavali da tražimo radnike isključivo za košnju. Na navedene natječaje javio nam se samo jedan djelatnik.

Groblja su se ove sezone kosila po 3, 4 ili 5 puta ovisi o situaciji u pojedinom groblju.

Groblje Križpolje je u rekonstrukciji, obnovljen je dio ograde, izmještene elektro i vodovodne cijevi, naručen je novi centralni križ. Ostatak radova odvijat će se dinamikom uvjetovanom sredstvima i vremenskim faktorom.

Komunalno društvo Brinje još jednom ističe da smo svjesni značaja upravljanja grobljima koje nam je povjereno od strane JLS i osjetljivosti same činjenice da na njima počivaju naši najmiliji te nastojimo uvijek odnositi se s poštovanjem, razumijevanjem i pijetetom kako prema obiteljima tako i prema počivalištima pokojnika.

Molimo Vas za razumijevanje jer sami znate da smo uvijek na raspolaganju za upite, molbe, rješenja i izvršavanje poslova svim našim korisnicima.

Uprava Komunalnog društva Brinje d.o.o.

default
default
default
default
default