Priopćenje Komunalnog društva Brinje

✅

Slijedom brojnih upita građana i komentara po društvenim mrežama dužni smo dati pojašnjenje u vezi košnje groblja onim sugrađanima i korisnicima koji sami ne razumiju situaciju i vremenske prilike.

Komunalnom društvu Brinje predmet poslovanja između ostalog je i održavanje groblja i javnih zelenih površina, sukladno tome imamo godišnji plan košnje kojeg se nastojimo pridržavati.

Na području općine Brinje u redovitom održavanju imamo 13 groblja: Brinje, Križpolje, Jezerane, Stajnica, Lipice, Letinac, Prokike, Županjdol, Vodoteč, Sveta Nediljica, Sveti Vid, Sveti Stipan i Lučani.

Ovog proljeća ponovno smo svjedoci svakodnevnih obilnih kiša koje nam onemogućuju da košnji pristupimo prema rasporedu. Sva groblja pokošena su najmanje jednom ove sezone neka i više. Svjesni nezadovoljstva stanjem groblja i zelenih površina na području općine ovim putem molimo naše sugrađane i korisnike grobnih mjesta za razumijevanje jer ovaj zahtjevan posao zaista uvelike ovisi o vremenskim prilikama.

U zadnja dva mjeseca kako je krenula sezona košnje imali smo 15 ukopa. To znači da u te dane košnja nije bila moguća iako su vremenske prilike dopuštale.

Samo radi napomene, jer smo imali pozive da groblje Križpolje i Stajnica nisu košeni ovog proljeća prema našoj evidenciji Križpolje je završeno 15. travnja a Stajnica 29. travnja.

Križpolje je na rasporedu košnje sljedeći tjedan kao i Stajnica jer će radovi koji su u tijeku biti završeni.

Moramo napomenuti da djelatnici kose i u kišnim danima ako je to ikako izvedivo.

Također, imali smo i nekoliko bolovanja. Trenutno je u tijeku i natječaj za novo zapošljavanje za košnju i ukope ali nam s današnjim danom nije stigla niti jedna prijava.

Još jednom ističemo ukoliko će vremenski uvjeti biti povoljni, košnja će se obaviti u najkraćem roku.

Uprava Komunalnog društva Brinje d.o.o.